Vad är Hilot?

De flesta Filippinare är bekant med termen Hilot som är jämförbart med Osteopati (alternativmedicin).
Det är en typ av massageterapi som har sina rötter i det forntida Filippinerna.
Filippinska ordet Hilot hänvisar till en typ av alternativ medicinsk teknik som involverar akupressur och örtmedicin. Hilot utförs av en Hilot-utövare. En traditionell Hilot kan se ut som en typiskt vanlig massage som ges av en massageterapeut. Det finns dock några viktiga skillnader. Under behandlingen kan Hilot-utövaren leta upp vissa delar av din kropp för att känna kroppstemperatur bara för att hitta eventuell överbelastning i dina muskler samt upptäcka obalans i kroppen.

Hilot massagebehandling kan också medföra lite smärta och obehag. Faktum är att du kan känna dig lite matt efter en Hilot-behandling, eftersom denna kan vara så att kroppen renar sig själv från obalans som släpper under behandlingen.
Kokosolja används flitigt av Hilot-utövare. Kokosolja hjälper till att upptäcka kroppens temperatur, vilket kan vara en indikation på eventuella underliggande tillstånd. Kokosolja hjälper även till att återfukta huden. Hilot-utövare kan till och med rekommendera att äta viss frukt och grönt samt dricka te med örter. Nedan är bara några av de naturliga botemedel som kan rekommenderas av en Hilot-utövare:
Citrongräs och bambuskott Hjälper till att eliminera gifter från kroppen.
Guava blad: Antibakteriellt medel mot infektioner.
Kokt sötpotatis: Hjälper till att rena matsmältningssystemet.

Boka tid

Vad är Svensk Klassisk Massage?

Svensk Klassisk Massage är idag en populär terapeutmetod världen över. Det är en behandlingsform vars fokus är behandling utav patienters spänningar, smärtor, stramhet, knutor, med mera som uppstått i muskler och kroppen.
Svensk Klassisk Massage sker på en varierande mängd sätt, och skiljer sig mellan varje utövare.
Man har inte helt enats hur behandlingsmetoden ser ut i detalj, men däremot är dess syfte alltid densamma, dvs en muskelbehandling för generell avslappning och behandling utav värk och spänningar.
Det första steget i behandlingen är en snabbare uppvärmning utav muskler, diverse strykningar som påverkar musklernas blodcirkulation, och förbereder dessa inför de djupare trycken och greppen. Därefter när musklerna är redo och uppvärmda sker den nästa fasen i behandlingsprocessen, vilket är de starkare greppen och töjningar för att komma åt patienters spänningar, smärtor, stramhet, knutor, med mera som uppstått i musklernas djup.
Metoder som används är bland annat en mix utav tryck, tapotement (även kallad hackningar) samt en rad töjningar och även ibland lättare stretcher.
Svensk Klassisk Massage fokuserar på att behandla samt minska risker för framtida smärtor som orsakats på grund av stress, stelhet, med mera, varav rekommenderas en kontinuerlig massageterapeutbehandling för bästa effekt.

Boka tid


Vad är Hot Stone massage?

Mycket populär form av massage med heta stenar. Den här massagebehandlingen används för att få dig slappna av samt lösa upp stela muskler över hela kroppen.
Med vulkanstenar kan man behandla hela kroppen med en helt fantastisk form av massage. De släta och mjuka stenarna värms upp och placeras sedan på Ryggen, Magen, Bröstet, Handflator, Ansikte, Fötter.
Massagen utföras med de heta stenarna i olika massagemoment som till exempel rörelser med långa drag, vibrationer, knackningar, och cirklar. Man kan säga att det rör sig om traditionell massage som utförs med heta stenar för att ge en alldeles unik effekt. Stenarna vilar kvar en stund på de ställen massören känner att det behövs extra värme.

Vad är Candle massage?

Ljus-massage är designad för att rikta in sig på alla sinnen, packad med eteriska oljor och naturliga dofter, massagen förhöjs ytterligare med varmt, smält vax som appliceras på kroppen. Candle Massage är en behandling som utförs med ett specialdesignat massageljus.
Det varma vaxet är inte hett så det smärtar, utan avger endast behaglig värme för att få en mjukhet i muskler och hud.

Boka tid

Vad är Triggerpunktsmassage?
En Triggerpunktsmassage hjälper till att lösa ömma knutar i muskler samt minska smärtan.
Muskelknutor kan hända vem som helst eftersom de orsakas av skada samt att du använder dina muskler för mycket, för lite eller monoton ansträngning, exempelvis Golf, Tennis etc.
Lyckligtvis upplever många människor omedelbar lättnad redan efter en Triggerpunktsmassage.
Syftet med Triggerpunktsmassage  är att släppa eller mjuka upp en muskelknuta för få ner den eller helt eliminera knutsmärtan och därmed associerad smärta. Denna frisättning sker genom att man applicerar olika nivåer av tryck på muskelknutor och sedan sträcker de drabbade områdena genom ett komplett rörelseomfång.
I denna typ av massage fokuserar din massageterapeut på att gnugga och pressa dina muskelknutor. Du kan uppleva både obehag och lättnad under hela massagen. Efter din massage kan du känna dig trött och ha lite ömhet under en dag eller två.
Många människor upplever en ökad av energi och lättnad efter Triggerpunktsmassage.

Tre sätt att hålla muskelknutor i schack:
1. Träning - styrketräning eller stretching håller dina muskler smidiga om du aktiverar dig regelbundet.
2. Ta en paus från sittande - Även om ditt jobb är stillasittande, gå upp och rör dig en gång i timmen.
3. Ta massage regelbundet - Det hjälper dig att slappna, förbättra flexibiliteten, behåller friska muskler.

Boka din massage hos oss